WSPANIAŁE PRZEŻYCIA KULINARNE
Amarylis jest wielokrotnie nagradzaną restauracją, która niezmiennie zachwyca pomysłowością kucharzy. Nowatorskie dania są idealną kompilacją najlepszych smaków z całego świata oraz wynikiem połączenia dawnych tradycji kulinarnych z najnowszymi technikami gotowania. Menu, tworzone przez szefa kuchni, gwarantuje wykorzystanie jedynie najświeższych, sezonowych składników. Talent i wiedza kucharzy oraz podążanie za najnowszymi trendami są gwarantem wspaniałych przeżyć kulinarnych!
KOLACJA Z JAZZEM W TLE
W weekendy w naszych wnętrzach rozbrzmiewa Jazz. Zapraszamy na kolację w wyjątkowej atmosferze koncertu piano. Nasze wnętrze rozbrzmiewa nie tylko od Waszych rozmów i opowieści Sommeliera. Zapytajcie o muzykę na żywo podczas składania rezerwacji stolika.
SZEF KUCHNI
Serce Amarylis, czyli szef kuchni - Grzegorz Bucki. Niezwykły profesjonalista, który wierzy w ład i perfekcyjny finisz na talerzu. Niejednokrotnie oczarowuje kreatywnością, a talerze które tworzy, zaskakują różnorodnością smaków, finalnie tworzać dzieła doskonałe! Wierzący w ideę ciężkiej pracy, która stanowi drogę do sukcesu. Szefem kuchni w naszym koncepcie jest od 2018 roku. Zdecydowany pasjonat fine diningu. Inspiracje odnajduje w podróżach, naturze, a bazą do dań w Amarylis jest szeroko rozumiana kuchnia francuska.
BĄDŹ NA BIEŻĄCO
Obserwuj nasze social media i dołącz do świata wyjątkowej restauracji! Na naszym instagramie odnajdziesz kulisy życia Amarylis, sprawdzisz na jakich produktach pracujemy oraz poznasz bliżej naszego szefa kuchni i cały zespół.
Obserwuj nas i wejdź do wyjątkowego świata fine diningu!
MASZ PYTANIA? NAPISZ DO NAS
Amarylis - Queen Boutique Hotel****
Kraków to nie tylko Sukiennice, Wawel, urok przedwojennych uliczek, średniowieczne zabytki i melodyjny szum Wisły, to także wspaniałe jedzenie w miejscach nawiązujących do najlepszych i najsmaczniejszych światowych kuchni. Amarylis, klimatyczna, elegancka restauracja położona przy luksusowym Queen Boutique Hotel**** sprawi, że przeniesiecie się w niezapomniany świat najlepszych doznań smakowych. Dzięki pełnemu pasji podejściu naszego szefa kuchni, Grzegorza Buckiego, do tworzenia prawdziwych kulinarnych arcydzieł rozsmakujecie się w aromatycznych daniach tworzonych z najświeższych składników.
Bazą naszych dań są przepisy pochodzące z szeroko rozumianej kuchni francuskiej. Zaskakują one rozmaitością smaków, konsystencji, kolorów, a nierzadko - także formą podania. Wychodzące spod rąk szefa kuchni przystawki, zupy, dania główne i desery są kwintesencją tego, co można określić ładem i perfekcyjnym finiszem na talerzu. Dzięki sezonowym, zawsze świeżym składnikom nasi Goście mogą skosztować menu, jakiego z pewnością nie znajdą w żadnym innym zakątku Krakowa.
Tym, co rozbrzmiewa na naszej sali, są nie tylko rozmowy Gości czy opowieści Sommeliera, ale też jazz na żywo. W weekendy zabieramy Was w niesamowitą podróż, w której dopełniamy uczty dla zmysłów dźwiękami muzyki towarzyszącej kolacji degustacyjnej. Wszystkie dania powstają ze składników, które z największą uwagą łączy nasz doświadczony szef kuchni. Dzięki autorskim pomysłom, sięganiu do ponadczasowego wzorca, jakim jest kuchnia francuska, możecie nacieszyć nie tylko Wasze kubki smakowe, ale również oczy. Elegancja, piękno, dbałość o szczegóły pozwoliły nam stworzyć menu, które z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających koneserów.
W celu rezerwacji stolika w eleganckiej restauracji Amarylis zapraszamy do skorzystania z dostępnego na stronie formularza. Gościom poszukującym ciszy i pragnącym celebrować ważne chwile jedynie w gronie najbliższych polecamy natomiast możliwość rezerwacji sali na wyłączność. Wierzymy, że pasja i serce, które wkładamy w obsługę sprawią, iż poczujecie się u nas wyjątkowo, a smak inspirowanych kuchnią francuską autorskich potraw zachęci Was do kolejnej wizyty w naszej restauracji.